Aurel Boncioagă

Autor și Trainer de Vânzări

Mulţumesc pentru vizită şi mă bucur să te cunosc, cel puţîn pe această cale!

Sunt „de vânzări” şi în vânzări din 1994 de când am demisionat din Armata Română (am fost ofiţer MApN, iar ultima funcţie a fost de lector universitar în Institutul Militar de la Braşov).

În „lumea liberă” am luat viaţa de la capăt şi prima mea meserie a fost – agent vânzări (am fost unul din cei mulţi şi celebrii, la vremea aceea, Zepter Internaţional România !!!). Veneam dintr-o lume rigidă şi ultraconservatoare (eram absolvent al unui Liceu Militar, al unei Şcoli Militare, al unei Academii Militare) şi a trebuit să învăţ totul de la început, după alte norme şi reguli faţă de cele în care am fost educat.

M-a durut foarte puternic acest proces de adaptare dar am mers necondiţionat mai departe şi, se pare, că mi-am făcut bine treaba fiind promovat în 1996 Directorul Vânzări Programul Stainless Steel (peste 2 000 colaboratori, peste 200 manageri, în medie – 1 000 000 DM, vânzări lunare).

În 1997 am demisionat şi am luat-o iaraşi de la început, de dată acesta în ceva care e posibil că ţie să nu-ţi placă, Amway România. Orice părere ai despre MLM eu ţi-o respect dar, în ceea ce mă priveşte, iar am ajuns la vârf – în 1999 eram între primii 30 din România.

În ianuarie 2000 m-am oprit şi, datorită acestor două şcoli de vânzări de elită, am avut curajul să plec pe cont propriu în resurse umane inventând cursuri: iniţial, „Imaginea angajatului – imaginea firmei”, apoi “Atitudinea mea – succesul meu” şi, în iulie 2000, „Vânzătorul profesionist – o realitate”.

Acest cursuri le-am derulat numai cu grupe mici (6-10 cursanţi) pentru peste 200 de firme şi numai „Vânzătorul profesionist – o realitate” a însemnat peste 180 grupe de curs şi peste 2 500 de cursanţi.

Din 2004, pe baza a ceea ce am învăţat de la cursanţi (orice curs începea cu o evaluare „clientul misterios”) şi din organizarea vânzărilor din firmele acestora, am dezvoltat consultanţa în Proiectarea/Reproiectarea sistemului de vânzări pe care am realizat-o cu peste 100 de firme, cu cifre de afaceri de la câteva zeci de mii de euro pe an până la peste 100 000 000 euro/an, având de la 2-3 Agenți Vânzări până la echipe de vânzări de peste 200 membri. 

În decursul carierei mele de trainer și specialist în vânzări am creat un set extins de materiale, care se adresează unui public larg, cu abilități variate în vânzări, de la agenți și reprezentanți de vânzări, până la manageri, lideri de echipa și directori executivi de vânzări. Dintre aceste materiale vă recomand cu incredere:

– Cursul video – Metoda de vânzări 3D;

– Ghidul tiparit – Sistemul de vânzări al IMM – Cum să-ți construiești propriul Sistem de Vânzări în maxim 30 de zile, lucrând 4 ore pe zi!;

– Cartea – Pentagonul Puterii Manageriale – Cum să conducem individualizat;

– Cartea – Formarea și/sau dezvoltarea echipelor de vânzări – Cum să creștem echipe de vânzări mărețe;

– Cartea – Atitudinea Conducătorului de Oameni – Cum să îi determinăm pe subalterni să dorească să îi conducem;

De aceea acum, am curajul să cred, că îţi pot fi util şi ţie!

Tu decizi!